Istun taas koneessa. Tällä kertaa matkalla Brysselistä Helsinkiin. Käyn illalla luennoimassa Porvoon Svenska Klubbenilla. Sieltä pitäisi vielä ehtiä takaisin Helsinki-Vantaan lentoasemalle.
 
Huomenna vedän meppikiertueen Satakunnassa akselilla Pori-Huittinen. Onneksi viikonloppu on rauhallinen, koska ensi viikolla reissaan vielä Britanniassa, Oulussa ja Helsingissä.
 
Tänään koneessa on mukana tukku meppejä: Piia-Noora Kauppi, Eija-Riitta Korhola, Henrik Lax, Satu Hassi ja Riitta Myller.
 
Lentokentät pienentävät maailmaa. Tapaa paljon tuttuja. Keskiviikkona tehdessäni välilaskun Arlandaan päätin kokeilla onneani. Tekstasin veljelleni, joka käy paljon Tukholmassa työmatkoilla, ja bestiksilleni, jotka ovat siellä töissä. Melkein natsasi.
 
Broidi oli jossain hotellissa Tukholman keskustassa. Toinen bestis oli matkalla kentälle ja toisen bestiksen vaimo oli myös juuri saapumassa kentälle. Valitettavasti vaihto oli niin lyhyt, että ei ehditty tavata.
 
Tämä reissaaminen on tietenkin välillä vähän raskasta, mutta siihen tottuu. Lentokoneessa on aina hyvin lukuaikaa. Ehtii rauhassa myös kirjoitella.
 
Reissaaminen on myös tärkeä osa mepin ammattia. Jos ei matkusta, niin ei voi kiertää maata puhumassa EU-asioista. Jos ei EU:sta puhuta, niin ennakkoluuloista ei päästä eroon.
 
p.s. Huomenna Helsingin Sanomien NYT-liitteessä on juttu Ari Peltosen perustamasta Valtiosta. Mielestäni hulvattoman hauska projekti, jossa on kiva olla mukana.

Comment

required