Tänään olin laiska meppi. Minun olisi pitänyt jaksaa istua sisämarkkinavaliokunnan järjestämässä palveludirektiivikuulemisessa, mutta enpä koko päivää jaksanut. Kyseessä oli niin sanottu avoin tilaisuus, jonne oli kutsuttu asiantuntijoita puhumaan palveludirektiivin vaikutuksista.

Kuuntelin keskustelua aamupäivän. Iltapäivän jätin väliin. Keräsin kirjallisen materiaalin ja luotan siihen, että saan huomenna käsiini raportin kuulemisesta. Päätin iltapäivällä valmistella Strasbourgin istuntoviikkoa.

Kävimme Petun ja Laurin kanssa läpi kalenterin ja viikon keskeisimmät aiheet. Täysistuntoviikon asialista on noin kolmanneksen odotettua suppeampi. Tämä johtuu siitä, että uutta komissiota ei ole vielä olemassa.

Ensi viikon kaksi merkittävintä asiaa ovat komission hyväksyminen ja tilintarkastustuomioistuimen raportti varainkäytöstä. Kovacsin kuuleminen saa osakseen päähuomion. Se pidetään tiistai-aamuna. Kovacsilla taitaa olla aika opiskelutäyteinen viikonloppu edessä. Tällä kertaa asiat pitää osata.

Istun taas koneessa matkalla Helsinkiin. Huomenna meppikiertue pysyy pääkaupunkiseudulla. Itse asiassa minulla on vain yksi varsinainen kiertuetapahtuma Haaga-Instituutissa. Muutoin päivä on täynnä palavereita.

Aamulla tapaan seuraavan EU-kirjani kustantajan, Aleksi Siltalan Södikältä, ja Eka Ruolan Hasan & Partnersilta. Käymme läpi nettipäiväkirjaani perustuvan kirjan sisältöä, kuvitusta ja ulkoasua. Olen luvannut kustantajalle kirjan 15. tammikuuta mennessä. Se on määrä julkaista maaliskuun ensimmäisellä viikolla.

Tavoitteena on laatia helposti luettava tarina, joka käy läpi vaalikampanjan eri vaiheet ja kertoo ensimmäistä kautta istuvan mepin työstä. Kirjassa on myös paloja siitä, miten yritämme Suzannen kanssa tasapainoilla perheen ja työn välillä. En ole vielä uskaltanut lukea päiväkirjamerkintöjä yhteen putkeen. Se on varmaan omalla tavalla mielenkiintoinen kokemus.

Kirjalla on monta työnimeä. Juttelemme niistä huomenna Aleksin ja Ekan kanssa. Sen jälkeen pistän muutamia vaihtoehtoja nettipäiväkirjaan. Olisin kiitollinen jos päiväkirjan lukijat voisivat kommentoida vaihtoehtoja osoitteeseen alex@alexstubb.com. Eiköhän sieltä joku sopiva löydy.

Comment

required