Kreikan vaalitulosta koskevan tiedotustilaisuuden videotallenne valtioneuvoston sivuilta.

1 kommentti
 1. Jouni Pulli
  27.01.2015 12.22

  On olennaista ymmärtää, mitä pääministerimme tarkoitti todetessaan, että olemme keskinäisesti riippuvaisia niin Kreikasta kuin euroalueestakin. Mielestäni kyse on siitä, että niin kreikkalaisten kuin euroalueenkin tekemiset vaikuttavat myös Suomeen vahvasti sekä meidän tekemiset vaikuttavat koko euroalueeseen ja siten myös Kreikkaan. Olemme samassa veneessä niin hyvässä kuin pahassa.

  Toinen seikka, jota mielestäni tulisi korostaa Alexin vastauksissa median kysymyksiin, on, että Alex totesi, että hyvinvointivaltio tulee rakentaa uudestaan Euroopan Unionissa. Tästä asiasta tulee mediassa keskustella laajemmin varsinkin nyt ennen eduskuntavaalejamme. Mitä hyvinvointivaltion uudelleenrakentaminen edellyttää meiltä suomalaisilta Suomessa? Onko hyvinvointivaltion uudistaminen kestävän kehityksen ja uskottavan kasvun demokraattista kehitystä tukeva perusta? Haluatko sinäkin sekä suomalaisena että EU-kansalaisena elää jatkossakin hyvinvointivaltiossa ja millä hinnalla?

  Huomioikaamme lisäksi, että olemme ihmisoikeuksiemme kautta myös yksilöinä kv. oikeuden subjekteja ja jo siten myös globaalisti hyväksymämme normijärjestelmän kautta keskinäisesti riippuvaisia toisistamme ja toistemme kunnioituksesta. Siten kunnioituksemme kv. lakia kohtaan edellyttää, että pyrimme tilanteeseen, jossa myös kreikkalaisten ihmisoikeuksia kunnioitetaan. Olikin tätäkin seikkaa arvostaen esimerkillistä, että pääministerimme onnitteli kreikkalaisia vaaleista.

  Reply

Comment

required