Autossa matkalla Strasbourgista Brysseliin. Jos liikenne sallii, niin ehdin nähdä Oliverin ja Emilien ennen lentoa Helsinkiin. Huomenna olen meppikiertueella Jyväskylässä.

Strassi-viikko meni oikeastaan todella hyvin. Paransimme maailmaa ihan konkreettisesti antamalla 100 miljoonaa euroa tsunamin uhreille. EU ja sen jäsenmaat ovat tähän mennessä myöntäneet avustuksina lähes 1,5 miljardia euroa ja summa nousee edelleen. EU on luvannut vielä 350 miljoonaa euroa lisää.

Viikon pääaihe oli tietenkin perustuslaki. Se hyväksyttiin hurjalla enemmistöllä. Nyt alkaa perustuslain markkinointi kaikissa maissa. Itse osallistun keskusteluun ainakin Suomessa, Ranskassa ja Britanniassa.

Umayya Abu-Hannah ja kuvaaja Eva Persson seurasivat työviikkoani Strasbourgissa. Meillä oli todella hauskaa. Paljon hyviä keskusteluja. Pohdiskeltiin identiteettiämme, politiikkaa ja europarlamentaarikon työtä. Kaiken pohdinnan keskellä huumori kukoisti. Tällaisia viikkoja pitäisi olla enemmän.

Mitä pidemmälle mennään sen paremmalta parlamentaarikon homma tuntuu. Rutiinit ovat kunnossa. Olemme päässeet hyvään vauhtiin Laurin kanssa – homma vaan yksinkertaisesti pelaa. Käytävät ovat pullollaan tuttuja. Valiokuntatyö on mallillaan. Ryhmähommatkin ovat parantumaan päin.

Comment

required