Tänään oli pitkästä aikaa rauhallinen päivä. Jäi aikaa kirjoittaa. Kirjoitin luonnoksen Antti Satulin muistokirjan alkusanoiksi ja Blue Wings -kolumnin. Jälkimmäisenä aiheena oli Linnan juhlat.
 
Hienoa, että Antin muistokirjan loppusuora häämöttää. Se on viivästynyt erinäisistä syistä, mutta päävastuu on tietenkin kirjan toimittajalla, eli minulla. Neljänkymmenen kirjoittajan kirjaa ei ole helppo koordinoida. Veikkaan kuitenkin, että lopputuloksesta tulee hyvä. Kattavampaa katsausta Suomen EU-politiikasta 1989-2003 tuskin löytyy.
 
Kirjoitustöiden ohessa keskityin tänään ulkosuhde- ja sisämarkkina-asioihin. Kävin avustajani Heli Lehtosen kanssa läpi molempien valiokuntien aiheita. Saimme hyvän kokonaiskuvan ja poimimme listoilta eri aiheita, joihin kannattaa keskittyä. Palaveerasimme myös EPP-ryhmän ulkosuhteista vastaavan virkamiehen, Andreas Hartmannin kanssa.
 
Noteeran, että komissio hyväksyy tänään kaksi laajentumiseen liittyvää raporttia. Toisessa tarjotaan Makedoniaa hakijamaaksi. Jäsenyysneuvotteluista ei kuitenkaan puhuttu. Jäsenyysasiaan palataan ensi vuoden loppuun mennessä.
 
Toisessa raportissa hahmotellaan kokonaisvaltainen laajentumisstrategia Kroatialle, Turkille ja kaikille potentiaalisille jäsenehdokkaille Länsi-Balkanilla.
 
PS. Saanen muuten suositella Eija-Riitta Korholan kotisivuja www.korhola.com. Sivuissa on menoa, palindromeista blogiin. Eija-Riitalla on terävä kynä ja mahtavia kielikuvia.
 

Tuomas on aloittanut työharjoittelunsa loistavasti. Asiaa on helpottanut, että hän pelaa nykyään Bluesissa, ei enää Jokereissa…

 

Veljesrakkautta: Lauri valvoo Tuomaksen TETtiä.

Comment

required