Terveisiä Yyterin kauniilta hiekkarannalta. Toista päivää Porin Jazzeilla. Tänään vuorossa John Fogerty.

Eilen osallistuin Maikkarin, Al-Jazeeran ja ulkoasiainministeriön järjestämään paneeliin, jossa aiheena median rooli konflikteissa.

Sain kunnian toimia puheenjohtajana, eli toimittajana. Keskustelijoina presidentti Martti Ahtisaari, Al-Jazeeran pääjohtaja Wadah Khanfar ja Helsingn Sanomien Janne Virkkunen. Saimme aikaan hyvän keskustelun, joka löytyy toivon mukaan MTV3-kanavan kotisivuilta.

Oli myös hienoa saada Al-Jazeera Poriin. Kyseessä on yksi maailman arvovaltaisimmista uutiskanavista, jota kannattaa seurata tässäkin ammatissa.

Päivän mittaan osallistuin erinäisiin tilaisuuksiin Porissa. Tänä vuonna puolustusministeriö esittäytyy eri puolilla kaupunkia. Porissa on aina mukava olla.

Tämä oli myös Kosovolle hieno päivä. Kansainvälinen tuomioistuin ICJ arvioi selkeästi, että Kosovon itsenäisyysjulistus reilut kaksi vuotta sitten oli laillinen. Kosovon itsenäisyys on peruuttamaton, ja YK:n tuomioistuimen neuvoa-antava mielipide vahvisti nyt tämän faktan. Kyse on tärkeästä askelesta sekä Serbian että Kosovon tulevaisuuden kannalta. Molempien maiden tulee nyt alkaa katsoa eteenpäin, keskittyä rakentamaan hyviä naapuruussuhteita, ja satsata alueelliseen yhteistyöhön. Pelissä ovat koko alueen vakaus, turvallisuus ja kehitys. EU tarjoaa täyden tukensa, jotta molemmat maat yltävät jonain päivänä EU-jäseniksi. Sekä Kosovolla että Serbialla on tämän päivän jälkeen ainoastaan voitettavaa.

  

Paneelin keskustelijat oikealta: Helsingin Sanomien Janne Virkkunen, presidentti Martti Ahtisaari ja Al-Jazeeran pääjohtaja Wadah Khanfar.

(Kuvat: Eero Kuosmanen)

Comment

required