Hyvää homofobian vastaista päivää ja onnittelut kaikille norjalaisille kansallispäivän johdosta. Belgian radiossa on koko päivän pyörinyt informaatiota homofobiasta. Hienoa. Päivä on noteerattu ympäri maailmaa. Kun hakusanaksi pistää ”International Day Against Homophobia”, niin löytyy paljon informaatiota.

Kirjoitin homofobiasta viime viikon Ilta-Sanomissa. Kolumni sai paljon palautetta, tai ainakin enemmän kuin perus EU-kolumni yleensä. Mielipiteet jakautuivat lähestulkoon kahtia. Tuli risuja ja ruusuja. Lähestulkoon kaikki risut tulivat ”krisuilta”, eli kristillisdemokraattisen puolueen edustajilta. Ruusuja tuli vähän joka puolelta.

Seksuaalinen suuntaus herättää aina tunteita. Homoja, lesboja, biseksuaaleja ja transseksuaaleja sorretaan edelleen ympäri maailmaa, myös Suomessa. Se on väärin ja sitä sortoa vastaan pitää taistella. Oma vaatimaton tavoitteeni on murtaa muureja ja herättää keskustelua tässäkin asiassa.

Gay and Lesbian Rights Intergroupin, eli Euroopan parlamentin seksuaalivähemmistöryhmän, osalta olemme olleet aktiivisia kansainvälisen homofobian vastaisen päivän tiimoilta. Kirjeitä on lähtenyt tasaiseen tahtiin. Saimme myös Euroopan parlamentin puhemiehen laatimaan asiasta julkisen kannanoton. Oikeaan suuntaan mennään.

Comment

required