Kokoomuksen ulkopoliittinen keskustelukiertue ”Hei, me puhutaan ulkopolitiikkaa” lähti eilen liikkeelle Jyväskylästä. Kuulemani mukaan väkeä oli tupa – tai siis pubi – täynnä ja Häkämiehen Jyrin kanssa keskustelemaan tulleet eivät jääneet sanattomiksi. Aivan loistavaa, juuri tämä on tarkoituksenamme. Tärkeintä on, että löytyy sekä keskustelua että keskustelijoita. Sana on vapaa ja kaikkien mielipiteellä on merkitystä.

Olen itse lähes kyllästymiseen asti toistanut lukemattomissa haastatteluissa ja puheenvuoroissa, että ulkopoliittinen keskustelu ei ole pelkästään pienen eliitin yksinoikeus vaan se kuuluu kaikille. Ulkopoliittiikka ei ole yhtään sen kummempaa salatiedettä kuin kunnallispolitiikkakaan.

Nyt on mainio tilaisuus tulla keskustelemaan vaikkapa Venäjän kehityksestä, EU:n tulevaisuudesta, Obaman Yhdysvalloista, Afrikan haasteista, kauppa- ja kehityspolitiikasta sekä Suomen Nato-suhteesta.

Kokoomuksen kiertue jatkuu torstaina Helsingissä (paikalla Kataisen Jyrki), maanantaina Turussa (paikalla Kanervan Ilkka) ja ensi keskiviikkona pääsen itsekin messiin kun ulkopolitiikasta puhutaan Tampereella, Paapan Kapakassa.

Kannattaa tsekata sivut www.heimepuhutaanulkopolitiikkaa.fi , sieltä löytyy muun muassa kiertueen kalenteri ja kymmenen väittämää, joihin voit vastata.

Comment

required