Puheenjohtajakisa on edennyt loppusuoralle. Takana on monta tenttiä, monta paikkakuntaa ja paljon kohtaamisia sekä erilaisissa tapahtumissa että puhelimitse. Edessä vielä grande finale, eli Lahden puoluekokous.

Vauhtia on riittänyt. Välillä on meinannut väsykin iskeä, mutta tärkeän asian puolesta on menty täysillä. Kokoomus on ansainnut hyvän puheenjohtajan. Vähintä mitä me ehdokkaat voimme tehdä, on antaa puoluekokousedustajille riittävästi tietoa oman päätöksenteon tueksi. Siksi olen pyrkinyt tavoittamaan mahdollisimman monta kokoomusvaikuttajaa henkilökohtaisesti. Jokainen puoluekokousedustaja tekee äänestyspäätöksensäkin henkilökohtaisesti, omaa sydäntään ja päätään kuunnellen.

Parasta kampanjoinnissa on ollut se, että olen päässyt oppimaan uutta joka päivä. Olen kuullut mm. Luonnonvarakeskuksesta Parkanossa, kieltenopiskelusta Rovaniemellä, Venäjän kaupan mahdollisuuksista Kotkassa ja sote-asioista Vaasassa. Puheluissakin aiheita on riittänyt Natosta ja globaalitaloudesta oman alueen työpaikkoihin ja liikennehankkeisiin. Kiitos kaikille, arvostan, että olette antaneet aikaanne ja ajatuksianne!

Viime viikot ovat opettaneet minulle yhä lisää poliittisen päätöksenteon roolista ja suuresta vastuusta. Ministerin pöydällä mittakaavassa pieneltä näyttävä asia voi olla hyvin suuri yksittäiselle ihmiselle, paikkakunnalle ja alueelle. Siksi kohtaamiset ympäri Suomen ovat tärkeitä, ovat olleet sitä nyt ja ovat varmasti myös jatkossa. Ikinä ei saa alkaa kuvitella, että papereista voi lukea, miten asiat ovat. Parhaiten oppii kohtaamalla ja kuuntelemalla.

Keskustelut ovat myös vahvistaneet käsitystäni siitä, että jokainen ihminen osaa itse parhaiten määritellä onnelliseksi tekevät ja arkea parantavat asiat. En väitä olevani kaikkien arjen asiantuntija. Sellaiseksi en myöskään aio alkaa. Parasta mitä politiikka voi tarjota, on luottamus siihen, että Suomea viedään eteenpäin vastuullisesti ja tulevaisuuteen katsoen. Jokaisen suomalaisen pitää voida luottaa siihen, että oma yritteliäisyys vie eteenpäin ja yhteiskunnan turvaverkot pitävät jos niitä tarvitsee.

Lähtökohta on, että luotamme terveeseen maalais- ja kaupunkilaisjärkeen. Lakiin ei voi kirjoittaa, että kaveria ei jätetä, mutta joka ainoa meistä voi pitää kaverista huolta. Lasta kasvattamaan ei aina tarvita ihan koko kylää, mutta lapsen on hyvä kasvaa välittämisen ja luottamuksen ilmapiirissä. Perheen ja muiden läheisten merkitystä ei voi siinä liikaa korostaa.

Vapaus tehdä valintoja omassa arjessa on samalla vastuuta omista valinnoista ja läheisistä. Yhteiskunnan toimin ei pidä tuota vapautta rajoittaa, vaan pyrkiä turvaamaan se mahdollisimman monelle elämäntilanteesta riippumatta. Joskus tarvitaan yhteiskunnan tukea vähemmän, joskus enemmän. Tärkein on aina ihminen, ei valtio tai yhteiskunta.

Herkkä ja nöyrä on olo kohti puoluekokousta mentäessä. Olen todella kiitollinen kaikesta tuesta, jota olen kampanjan tiimellyksessä saanut. Teille, jotka olette sanoneet, että ”olet puolueeni puheenjohtaja” ja teille, jotka olette sparranneet minua kertomalla, mitä puheenjohtajalta toivotte. Lahti kutsuu ja jännityksellä matkaan kohti puoluekokousta. Sinne mennään, minne isänmaa kutsuu ja kokoomuksen eteen tehdään töitä hartiavoimin!

9 Comments
 1. Tuula Kiilamo
  13.06.2014 23.40

  Kaikkea hyvää!

  Reply
 2. Hannele Uitto
  14.06.2014 11.58

  Hei Alexander!
  Toivon koko sydämestäni, että Sinusta tulee puolueesi puheenjohtaja ja pääministeri. Katson vaaleja ja jännitän puolestasi. Olen aina pitänyt Sinusta poliitikkona, koska puhut kansanomaisesti tärkeistä yhteiskunnallisista asioista, kuten presidenttimme Sauli Niinistö. Kun sinut pääministeriksi niin jatka samaan tyyliin.

  Reply
 3. Tuula Kiilamo
  14.06.2014 12.51

  Jättimäiset onnentoivotukset puheenjohtajalle ja pääministerille!

  Reply
 4. Kalle Heiskanen
  14.06.2014 15.50

  Onneksi olkoon valintasi johdosta.

  Reply
 5. Vilho Partanen
  14.06.2014 16.09

  Onneksi olkooon uudelle puheenjohtajalle !

  Ja sitten kaikki ”jäbät duunaamaan” maata ja maailmaa paremmaksi.

  Reply
 6. Tero Nurmi
  14.06.2014 19.21

  Moi,

  Haluan onnitella voitosta.

  Venäjä tulee olemaan yksi tärkeimmistä
  haasteista, arvostelin Putinia heti kun hän
  tuli valtaan Milleniumin aamunkoitossa.
  Arvostelin myös blogissanne Putinia kun olitte
  ulkoministerinä noihin aikoihin.

  Laitoin joskus viestiä kun olitte juuri menossa
  lentokentälle, taisi olla tekstiviesti. Palaute oli
  nopea, oikein hämmästyin 🙂

  Kyllästyin jossain vaiheessa blogikeskusteluun
  kun keskustelu jumiutui vakijäsenten kinasteluun
  tyypillisistä aiheista.

  Miten näette nyt tilanteen kun Venäjä käy erittäin
  ronskia informaatiosodankäyntiä monia naapurivaltioita,
  mm Suomea, vastaan?

  Ulkoministeritaustaanne viitaten, Syyriassa ja Irakissa
  laajoja alueita vallannut ISIS, tai ISIL, miten se alueeellisesti
  määritelläänkään (Levant), miten aiotte reagoida tähän?

  Käsittääkseni informaatiosodankäynnillä käydään nykyisiä
  sotia, joilla vältetään suurempia miestappioita.

  Miten reagoitte tulevana pääministerinä kaikkini näihin
  kysymyksiin?

  Aloin kiinnostua kansainvälisestä politiikasta Libanonin sodan
  ja Falklandin aikoihin noin 1982, enkä ole niistä ole sen jälkeen
  valitettavasti päässyt irti. Leipätyöni on tekniset insinöörihommat
  mutta kansainvälinen politiikka on kieltämättä intohimoni ollut
  lapsesta lähtien.

  Tero Nurmi
  Turku
  tjnurmi73@gmail.com

  Reply
 7. Sakari Rissanen
  15.06.2014 07.54

  On ”pakko” Onnitella tuosta saavutetusta puolueen puheenjohtajuudesta ja Suomen hallituksen pääminsteriydestä, vaikka en olekkaan puoluuenjäsen. enkä allekirjoita läheskään kaikkia talouspoliittisia mielipiteitäsi. Olen aikoinani äänestänyt sinua, kun olit ehdolla ensimmäistä kertaa EU-parlamenttiin. En ole muuta kertaa äänestänyt kokoomuspuolueen ehdokasta, mutta se oli napakymppi menit läpi, että paukkui.Tämän kevään EU vaaleissa tiesin, että et tarvi tätä lapilaista ”potkua” mennäksesi läpi, koska olit kerännyt toiminnallasi, mielipiteilläsi ja julkisella esiintymiselläsi ympärillesi valtavat kannattajajoukot, väki pyörii menestyjien ympärillä. En ikinä olis uskonut ,vaikka tunnuitkin pätevältä ja mielenkiintoiselta ehdokkaalta, kun vanhimman tyttäreni kanssa äänestimme sinua 2004 EU vaaleissa, että ura kehityksesi olisi näin mahtava. Kaikki tuttumme nauroivat meille, että MIKÄ Alexander Stubb.Meän kinnostus heräsi HS:n sunnuntain lehden kirjoituksista joissa kirjoitit EU:sta kansantajuisesti ja selkeästi ja kirjoituksista tehtiin myöhemmin kirja, Minne ment EU? Vielä kerran vilpittömät Onnittelut pääministerille täältä Torniojokolaaksosta.

  Reply
 8. Mika Kaakinen
  15.06.2014 11.16

  Onnea puoluejohtajaksi valinnan johdosta! Nyt pistät isänmaan asiat kuntoon. Muista lesket, vanhukset, työttömät ja invalidit! Pidä heikompien puolta. Muista myös työ ja työpaikat. Suomi tarvitsee lisää työtä. Toimikaa pääministeri Stubb!

  Reply
 9. Mika Kaakinen
  16.06.2014 10.19

  ”Pääministeriksi nouseva Stubb sanoi, että Suomi kaipaa nyt kahta asiaa: poliittista vakautta ja talouspoliittista ennustettavuutta.

  – Seuraavat päivät ovat erittäin tärkeitä. Me tulemme joukkueena hoitamaan tämänkin homman himaan, hän sanoi.”

  Hyvä. Kauhistavinta elinkeinoelämälle on tempoileva talouspolitiikka.

  Reply

Comment

required