41 päivää vaaleihin. Ensimmäinen varsinainen kampanjapäivä on ohi. Toivottavasti kaikki päivät ovat samanlaisia. Kampanjaa on helpompi tehdä kun aurinko paistaa. Eduskunnan vaalikampanjat käydään usein räntäsateessa.

Aamulla väittelin radiossa Lasse Lehtisen ja Lauri Kontron kanssa. Täytyy myöntää että nautin noista EU-keskustelutilaisuuksista. On helppo puhua asiasta jonka kanssa on ollut aktiivisesti tekemisissä jo yli vuosikymmenen.

Radion jälkeen pidimme palaverin ytimen kanssa. Kävimme läpi kampanjan avausta, ilmoittelua, kalenteria ja vaaliteesejä. Kaikki on mallillaan. Kirsi ja tiimi ovat tehneet fantastista työtä.

Lounasaikaan jaoimme kampanjamateriaalia Laureassa. Sen jälkeen osallistuin Eurooppalaisen Suomen Nuorten paneeliin samassa paikassa. Paneeli oli hyvä, vaikka kuulijoita oli aika vähän.

Iltapäivällä ehdin rentouttavalle lenkille, jonka jälkeen jaoimme Susannan Ikosen kanssa materiaalia Lasipalatsissa. Illalla puhuin Haagan Kokoomukselle EU:n tulevaisuudesta. Kaiken kaikkiaan antoisa päivä. Lähdin kotoa klo. 7.30 ja palasin taas klo. 21.00.

Ei tämä kampanjan tekeminen niin raskasta ole…ainakaan vielä. Suurin kynnys on ehkä uusien ihmisten lähestyminen kampanjamateriaalin kanssa. Olemme onneksi löytäneet siihen erinomaisen keinon: Fazerin Sininen. Korttien ja esitteiden lisäksi tarjoamme suklaata. Siitä kaikki tulevat hyvälle tuulelle vaikka eivät ehdokkaasta tykkäisikään.
Huomenna Jyväskylään aamukoneella.

Comment

required