Hiihtoloma päättyi. Ajoimme tänään takaisin tänne Brysseliin. Huomenna odottaa lähtö Strasbourgiin.

Tänä vuonna paluusää suosi. Aurinko paistoi koko matkan. Viime vuonna juutuimme lumimyrskyyn ja ajomatka kesti yli 14 tuntia.

Tällä kertaa kotipihalla narsissit toivottivat tervetulleeksi. Brysselissä on kevät.

Katsoin äsken Ylen vaaliväittelyn ”Tanssii pääministerin kanssa”. Keskustelu oli sinänsä ihan vauhdikas ja toimittajat erinomaisia, mutta en ole ihan vakuuttunut ohjelman toteutuksesta.

Edellisen kerran katsoin YLE:n väittelyä lakkautetusta tehtaasta ja nyt Järvenpään tanssikeskuksesta. Molemmilla kerroilla tekniikka tökki pahasti. Ääni kaikui ja valotus oli kuin suoraan jostain kotivideosta (eli vähän niin kuin näillä kotisivuilla…).

En myöskään pidä väittelyiden viihteellistymisestä (vrt. tämän iltaisen ohjelman nimi). Kaikenmaailman kännykän kokoamiset ja karkkipaperikysymykset eivät kuulu asialliseen väittelytilaisuuteen.

Se että pääministeriehdokkaan pitää vielä ohjelman lopuksi mennä tanssimaan, oli totaalinen pohjanoteraaus. Onneksi vain yksi ehdokkaista näytti menneen tanssimaan.

Olen tietenkin subjektiivinen, mutta mielestäni Jyrki Katainen onnistui väittelyssä erinomaisesti. Myös Matti Vanhanen oli vakuuttava.

Eero Heinäluoman ongelma on monipolvisuus. Hän käyttää tyypillistä poliitikon kieltä, josta ei kertakaikkiaan saa mitään irti. Tai ehkä vika on kuulijassa – minun on vain vaikea ymmärtää Heinäluoman puhetta.

Huomenna aukeaa vaalien loppusuora, eli viimeinen kampanjaviikko. Itse matkustan torstaina mukaan loppurutistukseen. Ohjelmassa ovat ainakin Turku, Hämeenlinna, Helsinki ja Tampere.

Vaaliveikkauksia on tullut paljon, yli sata. Kiitos niistä. Vielä on tunti aikaa veikata. 

Ajattelin laskea veikkausten keskiarvon ja pistää sen nettiin alkuviikosta.

PS. Tuntui vähän ihmeelliseltä olla kirjoittamatta blogia pariin päivään…

Comment

required